Galimybė pasikeisti: lapai apgaubiami grybais ir tofu

20. 09. 2018
6-oji tarptautinė egzopolitikos, istorijos ir dvasingumo konferencija

Vážení přátelé vědomého vaření, dnes se Vás pokusíme inspirovat receptem na plněné šátečky naslano. Budeme rádi za vaše sdílené zkušenosti, jak se Vám šátečky povedly a jak Vám chutnaly.

Petr ir Ewa taip pat organizuoja sąmoningo maisto ruošimo kursus asmenims ir grupėms, gamindami maistą socialiniuose ir privačiuose renginiuose. Jei jus domina, nedvejodami susisiekite su jais puslapių arba FB.

Recept: Listové šátečky se žampióny a tofu

Suroviny těsto:

  • Těsto listové 275g – plát o velikosti: 24x40cm – 15 ks 8x8cm

Suroviny plnící směs:

  • Žampióny čerstvé 250 g (očistit, nakrájet)
  • Tofu uzené 100 g (nastrouhat na jemno)
  • Saulėgrąžų aliejus 4 PL
  • Cibule velká 1 ks (nakrájet na kostičky)
  • Druskos jūra 0,25 Art
  • Pepř černý mletý 1 špetka
  • Kmín drcený 0,5 ČL
  • Slaná voda (veganská verze)
  • vejce (vegetariánská verze) na potření šátečků před pečením

Pečeme v troubě na 220 st cca 15-20 min do zlatova.

Paaiškinimai: ČL = arbatinis šaukštelis, PL = sriubos šaukštas

Metodas:

Žampiony si očistíme a nakrájíme. Cibuli nakrájíme na kostičky. Připravíme si tofu (může být i uzené) a nastrouháme ho na jemno. Do hrnce dáme olej a osmažíme cibulku do zlatova. Osolíme a přidáme žampiony. Promícháme. Přidáme drcený kmín a tofu. Vše dusíme a poté necháme směs vystydnout.

Těsto si rozkrájíme na čtverečky. Do středu čverečku dáme náplň a přitiskneme. Spojíme slanou vodou (v neveganské verzi lze vajíčkem). Spojíme rohy a vytvoříme šáteček. Troubu si rozpálíme na 220 stupňů. Pečeme 15 – 20 minut.

Ewa ir Petr linki visiems gero skonio

Panašūs straipsniai