Galimybė pasikeisti: Kepti kopūstai su ryžiais ir tempeh

27. 09. 2018
6-oji tarptautinė egzopolitikos, istorijos ir dvasingumo konferencija

Vážení přátelé, vegani, vegetariáni i masožravci. Dnes bychom vás rádi inspirovali novým receptem, a tím je: Zapečená kapusta s rýží a tempehem. Tento recept je veganský a bezlepkový. Ale jistě si na něm pochutnají všichni. Použitím uzeného bio tempehu a rostlinné smetany se stává toto jídlo kulinářským zážitkem. Budeme rádi za vaše sdílené zkušenosti, jak se Vám šátečky povedly a jak Vám chutnaly.

Petr ir Ewa taip pat organizuoja sąmoningo maisto ruošimo kursus asmenims ir grupėms, gamindami maistą socialiniuose ir privačiuose renginiuose. Jei jus domina, nedvejodami susisiekite su jais puslapių arba FB.

Recept: Zapečená kapusta s rýží a tempehem

Suroviny:

  • Rýže basmati 200 g (zvlášt uvařit)
  • 3PL oleje slunečnicového
  • 320ml vody
  • 1/3 ČL soli mořské
  • 1ČL vegetky bez soli
  • Kapusta 400g (zvlášt uvařit ve slané vodě do poloměka)
  • Tempeh BIO uzený 200g (nastrouhat nahrubo)
  • Cibule 1 ks (nakrájet na kostičky, pod tempeh)
  • Olej slunečnicový 3 PL (vymazat pečící nádobu)
  • Smetana sojová 200 ml

Doba přípravy: cca 35 min + 30 min pečení v troubě na 200 stupňů.

Paaiškinimai: ČL = arbatinis šaukštelis, PL = sriubos šaukštas

Metodas:

Uvaříme si rýži (rýži proláchneme a na oleji orestujeme, osolíme, přidáme trochu podravky a necháme vařit cca. 5 minut). Přichystáme si kapustu, kterou dáme vařit do poloměkka. Nachystáme si cibuli, kterou si nakrájíme na kostičky. Tempeh si na hrubo nastrouháme.

Rozpálíme olej, přihodíme připravenou cibulku a tempeh. Vše orestujeme. Necháme si vychladnout kapustu, kterou později nakrájíme. Vymažeme si pekáč a vrstvíme vrstvu kapusty, rýže a směsi s tempehem. Střídáme vrstvy. Kapustu dáme na úplný závěr. Všechny vrstvy zalijeme smetanou a dáme péct.

Ewa ir Petr linki visiems gero skonio

Panašūs straipsniai